Prima băiță a puiului de câine

Dă Share acestui articol

Este una din întrebările pe care ni le punem in momentul in care ne hotărâm sa aducem un nou membru patruped in familie. Băita va face parte din rutina de ingrijire a acestuia si este important sa cunoaștem toate detaliile cu privire la frecventa, produse folosite, metode pentru a fi un moment plăcut pentru catelus si stapan.

Dacă noul membru al familiei este cu mămica lui, recomandarea este ca prima baita sa se realizeze dupa ințărcare, pentru a evita situația in care mămica sa nu ii mai recunoască mirosul.

In cazul in care aducem acasa un catelus deja intarcat, atunci il putem lasa cateva zile pentru acomodare sau ii putem face baita imediat, mai ales daca este murdar, lucru benefic atat pentru el cat si pentru sanatatea întregii familii.

Cum procedam, ce produse folosim si cum putem sa ii oferim micuțului o experiența pozitiva?

  • Trebuie sa il obișnuim de mic cu apa si cu zgomotul produs de aceasta. Pentru prima baita putem sa umplem o cadita cu apa calda, sa nu se sperie de dus. Umezim usor blanita, fara sa ii dam cu apa in ochi si in urechi, il mangaiem si incurajam.
  • Folosim sampon profesional, special pentru juniori, il lasam 2-3 min sa actioneze apoi clatim si aplicam un balsam pentru hidratarea blanitei pe care il lasam de asemenea 2-3 min.
  • Dupa aplicarea balsamului clatim bine blanita, il stergem bine cu un prosop si apoi il uscam cu uscatorul de par, la intensitate mica. Nu il apropiem foarte mult de blanita, in special la cap, deoarece il sperie si nu e deloc confortabil. Nu uitam de incurajari si recompense!
  • Periem bine blanita, indiferent de lungimea si structura ei, folosind periile potrivite pentru fiecare. Si blanita scurta are nevoie de periaj!
  • Blanita lunga trebuie pieptanata si înainte de baita. O blanita incalcita se va incalci mai rau in contact cu apa!

Cat de des il spalam?

Il putem spala cat de des este nevoie, atat timp cat folosim produsele potrivite, profesionale. Recomandarea este de minim o baita pe luna, pentru sanatatea pielii si a blanitei, insa frecventa depinde de tipul de blana, gradul de naparlire, daca locuieste in casa, cat de des se murdareste. Daca locuieste in casa, iese zilnic afara si se murdareste va fi nevoie sa il spalam mai des, pentru sanatatea lui si a familiei.

Reteta succesului: multa dragoste si rabdare!

S-ar putea să-ți placă și...

Tipuri de Blăniță și Particularități

Cum îngrijim blănița ondulată / creață?

Rase cu blănița ondulată / creață: Bichon Frise, Bichon Havanez, Pudel, etc . Blănița ondulată / creață este pretențioasă deoarece se încalcește usor. Recomandări pentru o

Sfaturi de Îngrijire Generală

Prima vizită la salon a puiului de câine

Prima vizita la salon trebuie sa se desfasoare in deplina siguranta, de aceea vom astepta sa termine schema de vaccinare, mai exact dupa 2 saptamani

Te așteptăm la
Salonul Casa Lăbuțelor

Scroll to Top
0748 220 665